zondag 4 november 2012

Het idee krijgt vorm...

Na een weekje dubben, speuren op internet, verliefd kijken naar het plaatje van the burnt quilt heb ik de knoop maar doorgehakt. Ik ga een quilt maken ge├»nspireerd op the burnt. De mooiste trekken van de burnt ga ik eruit halen en combineren met mooie elementen uit andere quilts.Het mooiste van The burnt vind ik  de buitenrand. Deze wil ik so wie so gaan gebruiken, want dat wat liefde op het eerste gezicht. Van het medaillon was ik wat minder gecharmeerd. De verschillende randen ertussen zijn ook leuk, maar kunnen nog wel veranderen voor mijn gevoel. Als medaillon heb ik nu gekozen om de bloemenvaas van de Phebe te gaan gebruiken. Met dit besluit krijgt het al wat vorm. Dan nog op stofjesjacht om het geheel tot leven te brengen.


Afgelopen donderdag ineens het besluit genomen om op zaterdag naar Zutphen te gaan. Schrik, paniek, onrust in mijn lijf want nu had ik ineens een week minder de tijd om te wennen aan het idee dat ik een nieuw, spannend, geheel ander project ga starten.

Het tweede doel van Zutphen was een bezoek aan een houtenspeelgoed winkel voor 5 december. Losse blokken als aanvulling op de Haba knikkerbaan. Houten speelgoed blijft toch echt van alle tijden. Voor mij liever iets van hout dan dat plastic spul wat je in veel speelgoedwinkels tegenkomt.

De rit naar Zutphen, dat is voor mij toch echt anderhalf uur rijden, heb ik niet alleen gemaakt. Nathalie is met mij meegereden. Ze is zelf ook net begonnen aan een nieuw project en wilde graag kijken naar stof voor de sachings van haar te maken Nearly insane.
Ik blij dat ik niet alleen de lange reis moest maken, maar nog veel blijer dat zij mij ook een beetje kon helpen met keuzes maken voor mijn nieuwe stofjes.
We zijn allebei goed geslaagd. Zij heeft sachings en ik een begin aan stofjes om in ieder geval het medaillon te kunnen appliceren. De rest gaat echt wel op in de sterren en de randen. Mijn achtergrond stof is op de foto veel lichter dan in het echt. Het gaat meer richting de kleur die ik bij het voorbeeld als achtergrond heb gemaakt. Ik zie de bloemvaas al helemaal voor me.


 Voor de leuk nog wat foto's van dichtbij.Van de week als voor bereiding op de vele sterretjes en sterren, maar eens een proefsterretje gemaakt. Ik heb dat tenslotte nog nooit gedaan.


Deze en nummer 2 zijn in ieder geval goed gelukt. Nu nog een paar van deze sterretjes erbij maken voor een miniquiltje.

Ik kan haast niet wachten om te beginnen. Stiekem gaat de belofte aan mezelf gebroken worden denk ik. Want zeg nou zelf, dit kan ik toch niet laten liggen tot Leannes House klaar is.

lieve groetjes Henriette5 opmerkingen:

 1. wauw, wat een geweldig stapeltje stofjes heb je daar toch gescoord! Leuk om ze vanaf hier ook nog even verliefderig te kunnen bekijken... Ga maar snel aan de slag, je Leanneke komt ook wel goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige stofjes en wat ga je een uitdagende quilt maken voor als je net bent begonnen met quilten. Je lapjes zijn helemaal super, mooie kleurtjes. Ik wens je veel plezier met je reisje en onderweg kom ik naar je vorderingen kijken.

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige stofjes heb je gekocht! Ik ga je project met belangstelling volgen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via Nathalie kom op je blog! Prachtige stofjes heb je gekocht, heerlijke winkel is Petra Prins toch! Ben benieuwd naar het vervolg van je project. Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nog veel leuker, je eigen quilt samenstellen. Deden ze vroeger ook dus gaat vast helemaal goedkomen.
  Prachtige stofjes uit een geweldige winkel (helaas voor mij nogal ver weg).

  BeantwoordenVerwijderen