woensdag 24 oktober 2012

Flieft tot over mijn oren...

Stilletjes ben ik op zoek naar een nieuw project. Leannes house voelt als bijna af. Als ik me nog een maandje kwaad maak dan is de top af. Ik durf het bijna niet te zeggen maar dat is eigenlijk wel een opluchting. Gaande weg bleek het toch niet zo mijn ding te zijn al dat stichen. Het hobo quilt wordt zo nog eens tussendoor gedaan en de appelkroosjes staan even op een laag pitje. Dat is zo'n ding wat overal en nergens mee naar toe gaat als ik ergens lang moet wachten.

Als Leannes af is dan is er weer een plekje vrij in mijn kistje en mag ik van mezelf weer aan een nieuwe top beginnen.

Tot nu toe is het een stille liefde, maar ik zal hem even aan jullie voorstellen. Het is de Burnt quilt of ook wel dr. mrs Tompkins van Di Ford.

 

Ik denk dat ik toe ben aan een nieuwe stap in mijn quiltleven en een relatie aan wil gaan met een "Oudje". De quilts die ik tot nu toe heb gemaakt zijn jonge en moderne partners gebleken. De "Oudjes" lonken steeds meer. Zou het komen omdat ik afgelopen week zelf ook weer een jaartje ouder ben geworden?? Ik val steeds vaker voor de oude reproductiestofjes, maar weet ze nog niet goed te gebruiken in mijn huidige quilts.

Wat ook nog een gelukkig toeval in dit "Oudje" is, ik kan patchen en appliceren. Alle rondjes en de bloemen in de buitenrand zijn geappliceerd. Twee belangrijke karaktertrekken die ik zoek in een nieuwe quiltrelatie. Zoals in elke relatie kan niet alles helemaal naar wens zijn. Het middenstuk vind ik nog niet helemaal geweldig, maar daar kunnen we aan werken. (De andere optie die ik heb gevonden met de levensboom vind ik ook niet helemaal je van het.)

Ik kan alleen nog maar kan genieten van de foto's. Het patroon is te koop bij Den Haan en Wagenmakers in Den Haag. Ik vind het alleen een kostbaar patroon. Ik ben nog lang niet ervaren genoeg om vanuit deze foto een eigen patroon te tekenen. Diep in mijn hart koop ik veel liever hele mooie stoffen dan het patroon. Hoewel het helemaal niet in mijn aard ligt om zo ronduit te vragen doe ik het hier toch. Is er iemand die net zo flieft, een beetje minder of waar de liefde over is, die het patroon met mij wil delen. Natuurlijk wil ik er wel iets tegenover stellen, maar daar komen we dan wel uit. Zo dat is eruit.

Nu ga ik snel verder met Leanne des te sneller mag ik me overgeven aan deze nieuwe liefde.

lieve groeten Henriëtte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten