vrijdag 19 oktober 2012

Deadline gehaald...

PEOH,POEH wat was ik streng voor mezelf. Ik had gisteren een tripje naar de Quilthoeve gepland voor een rand om Leannes house. Natuurlijk ook om gewoon eens daar te neuzen wat ze allemaal hebben. Ik had tegen mezelf gezegd dat ik alleen mocht gaan als ik de eerste 6 blokken helemaal klaar had. Nou woensdagavond om 22.30 uur had ik blok 6 af.
Dat is nog eens op het nippertje. Ikke gisteren dus helemaal blij, ik mocht naar de Quilthoeve.

blok 6

Voor 1 daisy kwam ik de paarse kleur te kort. Hmm dat is jammer, maar ook wel weer grappig dat er z'n klein detailtje in zit

Wat is nou de reden dat ik zo streng voor mezelf ben? Ik zie iedere keer als een berg op tegen de sticheries. Het appliceren vind ik wel erg leuk, maar alle bloemetjes borduren is toch minder mijn ding geworden. Ik ben dan ook bijna een week bezig om een blok van de sticheries te voorzien. Dus streng voor mezelf en nu even doorbijten, anders wordt het een gevalletje UFO ben ik bang. Tja en dat vind ik dan weer zonde van de stof en het werk wat er al in zit.

Het overzicht van de 6 blokken die tot nu toe klaar zijn.

Eerst een smal randje in het roze en daarna een brede rand in een groen ruitje. Er gebeurd al zoveel in de blokken dat de rand voor mijn gevoel rust moest geven. Hieronder het resultaat.


Het geeft me wel weer een boost om verder te aan en het quilt af te maken. Blok7 ligt al klaar om gepatched te worden en ik heb ineens weer zin om eraan te beginnen. Ligt het aan de rand of ligt het aan het feit dat er alleen aplicatiewerk in zit.

Ik had het uitje naar Quilthoeve gepland met Nicole (zij blogt niet). Ik heb haar een maand of twee geleden een keer ontmoet bij Dorry in Tilburg. We raakten daar aan de praat, omdat we eigenlijk dezelfde stofjes (stijl) zochten. We hebben toen adressen uitgewisseld en zijn aan het mailen geslagen. Zij komt uit Bemmel, dat was voor haar eerst een ritje naar het zuiden en daarna richting Naaldwijk. Het was de hele dag lekker kletsen over quilten, quilten en nog eens quilten. Erg gezellig geweest en ik ben ook nog eens geslaagd voor de rand. Nicole is trouwens nog op zoek naar een hele goede foto van het Quilt Céline. Dit patroon was ooit te koop bij Dorry. Dus als iemand een hele goede (detail)foto heeft of weet dan hoor ik dat graag.

3 opmerkingen:

 1. nou, da's helemaal gezellig geweest én ook nog eens erg goed geslaagd! Ik hoor alle verhalen nog wel een keertje live!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh je Leanne's house wordt prachtig !!!! Je gebruikt hele mooie frisse kleuren... leuk !
  Ik heb de Celine quilt gemaakt (bij mij heet hij potpourri) en als je op mijn blog kijkt zie je alle berichtjes over deze quilt verschijnen met volop close-up foto's. Als Nicole nog betere of grotere foto's wilt dan kan ze me altijd even mailen. Mijn mailadres staat op mijn blog.
  Hier vind je alle berichtjes over deze quilt:
  http://cazwa.blogspot.nl/search/label/Potpourri%20%28Celine%29%20Quilt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de reactie. Ik ga de link meteen doorsturen en dan hoor je waarschijnlijk vanzelf iets

   Verwijderen