donderdag 27 september 2012

Weer 6 hobo blokjes...

Het werken met de lapjes gaat hier gestaag door. Ik heb voor mezelf een beetje gekeken hoeveel tijd ik waaraan ga besteden. 3 tops onder handen en met de Liberty fields in de quiltring is het soms lastig de tijd te verdelen. En alles is even leuk om aan te werken. Daar hebben jullie ook vast last van. Eigenlijk heb ik het voor mezelf vrij simpel gehouden. de ene dag quilten de dag erop patchen. Dat is ook wel beter voor mijn arm. Maar o wat is het fijn om met deze temperaturen onder een dekentje te zitten.
Ik merk dat ik met het quilten sneller last krijg van mijn arm en elleboog. Heel de dag achter de pc op het werk en al eens last gehad van een tennisarm, blijft het toch een zwakke plek. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik voorlopig niet meer met de stofjes bezig kan zijn.

Gisteren het 12e blokje van het hoboquilt afgemaakt. Hieronder de nieuwe 6 blokjes

fake illness

gentleman

here is the place

tell pitiful story

bad dog

be prepared to defend yourself

Tussendoor bezig met een klein herfstquiltje voor in de keuken. Ik kon nergens een echt leuk patroon vinden, dus ben zelf maar een beetje aan de gang gegaan. De volgende keer meer hierover. Dit is ook wel spannend want ik weet van te voren nog niet hoe het er allemaal uit komt te zien.

Zo zie je maar, ook deze quiltser kan niet meer stilzitten.

3 opmerkingen:

 1. Iets wat je zelf verzint is altijd heel leuk en een beetje spannend.

  Dat je last krijgt van je arm en elleboog door het quilten is minder leuk. Maar mocht dat het geval zijn dan zou je nog kunnen overwegen om de hoboblokjes op de machine te maken, tenzij je dan ook pijn krijgt. Ik let bij het quilten altijd goed op mijn houding (nek)en nadat ik had leren quilten met een lepeltje van mijn lesgeefster ging het ook een stuk beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Coole blokjes zeg!
  En ik herken het zeker dat met meerdere dingen tegelijk bezig zijn. Het aantal projecten dat op mijn aandacht ligt te wachten wordt haast ontelbaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk maar uit met je arm. Ik was ook iets te intensief bezig en in mei constateerde de huisarts een tennis ellebog, waar ik nog steeds mee zit. Borduren en op d ehand patchen gaat nog steeds niet. Gelukkig heb ik met stitcheries maken minder tot geen last. Toch weer een andere beweging van je arm/post blijkbaar.

  Je hobo blokjes zien er geweldig uit. ik heb dit boek al zeer lange tijd in huis maar ben er nog niet aan toe gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen