vrijdag 14 september 2012

De eerste steekjes...

Ja het is dan toch gebeurd. Zoals ik in het vorige blogje al schree,f hoopte ik die avond nog de eerste steekjes te kunnen zetten. Dat was ook nog gelukt ook. De steekjes in de kleine vierkante blokjes zijn toen gezet. Ik vond het wel een beetje eng om in zo'n maagdelijke quilt de eerste steekjes te zetten. Heb ik het goede patroon gekozen. Wordt het wel zoals ik het in mijn hoofd heb. Waarschijnlijk allemaal gedachten en onzekerheden, omdat het de eerste keer is. Het is gewoon een kwestie van beginnen.
Het eerste gequilte stukje
 
Ik ben tot nu toe best tevreden. Het patroon in de donkere sterren zie je niet zo goed, maar in de lichte ster valt het des te meer op.
Mijn quiltsteekjes zijn nog niet altijd even regelmatig. Angsthaas die ik ben, quilt ik dan ook in een kleur die niet al te veel opvalt. Tegen het einde van de quilt zijn de steekjes vast veel mooier en dan is er tijd genoeg om te expirimenteren met kleuren. Alles op zijn tijd.

De eerste ster (bloem) die gequilt is
 
Wat zie je het patroon toch goed bij deze ster. Het wordt als ik naar dit wel hele kleine stukje wat nu gedaan is al echt een quilt. Fijn om te zien dat het steeds mooier wordt.

Quiltsteekjes rond de bloemsteel (blaadjes moeten nog)
 

Wat komt de bloemsteel toch mooi naar boven met de steekjes erlangs. Ga nu snel verder met de blaadjes, Kan niet wachten te zien hoe het resultaat daar zal zijn.

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige eerste quilt ben je aan het maken. De kleuren spreken mij heel erg aan.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd fijn om te zien hoe een stukje van je quilt zo mooi omhoog komt zoals jij hebt bij je stengel. Niet bang zijn en gewoon doen, bij mij zijn de steekjes in het midden als ik net begin ook iets minder mooi dan in de rand. Ik begon mijn eerste quilt met alles quilten in the ditch, da's nog veiliger dan wat jij doet. Veel plezier met het quilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er nu al prachtig uit. Succes met verder door quilten.

  BeantwoordenVerwijderen