vrijdag 23 november 2012

Plan de campagne...

Quilten is een verslaving daar ben ik wel achter. Voor mij is het wel een verslaving die ik onder controle moet houden. Ik wil daarmee zeggen dat ik het aantal projecten onder controle moet hebben. Voor mij begint het nu uit de klauwen te lopen. Ik heb Leannes House, Apple Cores, Hobo Quilt en dan nu The Burnt quilt onder handen. Dan heb ik het nog niet over het mini sterretjesoefenquiltje en het doorquilten van de Libertyfields. Vele van jullie zullen zeggen, dat valt toch reuze mee, maar ik begin hiermee het overzicht te verliezen.
Ik ben elke dag bezig met iets, maar niets schiet echt op. Ik heb mezelf streng toegesproken en een plan de campagne gemaakt.

Mijn plan is geworden...
 • Ik ga me eerst richten op het afwerken van Leannes house. Ik heb nog 2 blokken te gaan.
 • Ik ga ook eens goed kijken wat ik met de applekroosjes ga doen. Ik heb nu een formaat van 1,50 m x 1,50 m. Ik vind dit eigenlijk net te klein om er lekker op te kunnen picknicken met z'n vieren.
 • Bij de Hobo quilt zorg ik dat ik iedere keer wat blokjes klaar heb liggen voor als ik ergens moet wachten of tussendoor iets wil patchen. Er zijn inmiddels wel weer 6 blokjes af. Het voordeel van deze blokjes is dat ik een blokje op een avond kan maken en bij simpele blokjes zelfs 2. DS kan natuurlijk niet nog een jaar of langer wachten tot zijn deken klaar is.
The burnt moet in dit plan toch echt even wachten, hoe jammer ik dat vind.

De volgende 6 blokjes van de Hobo Quilt zijn geworden.

Catch out here
anything goes

at the crossroad, go this way

bad tempered owner

camp here

 good water


Deze laatste is niet helemaal naar mijn zin. Ik vind hem te veel trekken hier en daar. Wordt een geval van opnieuw maken ben ik bang.

Tevens heb ik heb me voorgenomen niet meer echt van die deadlines te stellen, maar gewoon te zorgen niet te veel projecten tegelijk te maken. Ik heb daarmee geen deadlines nodig, want wat ik doe, heeft gelijk zichtbaar resultaat.

Met een opgeruimd hoofd heb ik ook ineens weer zin om aan Leannes te beginnen. Dus dat ga ik nu dan ook doen.

Groetjes Henriëtte

6 opmerkingen:

 1. Komt helemaal goed met jou. Rustig aan, alles op z'n tijd en plaats en er vooral niet van wakker gaan liggen.
  Succes

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dat gevoel. Heb er zelf regelmatig last van. Maar de verleiding is zo groot. Er komen zo vaak nieuwe mooie projecten voorbij met een hoog die wil ook maken gehalte. Ik hoop dat het je lukt, misschien iets voor mij om ook te gaan proberen.
  Succes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor iemand die al langer bezig is, valt dit wel mee maar ik zie dat je de meeste projecten het afgelopen jaar gestart bent. Aan mijn eerste quilt was ik zowat 2 jaar bezig met slechts 2 kussens tussendoor en dat was ook het geval bij de 3 daaropvolgende quilts. Daarna ging het bij mij ook opeens veel harder met projecten tegelijk. Waar ik inmiddels achter ben, is dat waarvoor ik kies afhankelijk is van mijn stemming en dat het proces van het maken van de quilt ook heel belangrijk is.
  Verder vooral proberen om je niet druk te maken om het aantal. Het is een hobby en het moet leuk blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inderdaad nog maar iets meer dan een jaar bezig met quilten. Ik merk dat het ook afhankelijk is van mijn stemming waar ik me mee bezig wil houden. Te veel onder handen geeft me veel onrust. Ik wil me ervoor behoeden dat ik een stapel UFO's krijg. Dus afmaken waar ik mee bezig ben en dan is er weer ruimte voor wat anders.

   Verwijderen
 4. ach, veel onder handen, daar hebben we allemaal wel eens last van! En als we een project af hebben (of liever gezegd, nog érvóór) zoeken we gewoon weer wat nieuws!
  Je applecores kun je ook op een brede rand appliqueren, dan is ie in één klap een stuk groter! Geeft vaak ook een mooi rustig effect.
  Rustig verder werken aan waar je hoofd op dat moment naar staat, dat is dé oplossing voor mij!
  Quilt ze, met plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welke quiltster kent het niet ... teveel opder handen :-) Je hobo blokjes zijn weer prachtig... leuke stofjes heb je ervoor uitgekozen.

  BeantwoordenVerwijderen