zondag 11 november 2012

Vrijdagmiddag...

 
Het is vrijdag. Kinderen naar school en ik ben mijn handen vrij. Wat doe je dan als je net een nieuw project gestart bent. Juist op stofjesjacht. 's Morgens eerst op pad voor nog wat cadeautjes voor de man met de baard. Dan heb ik 's middags alle tijd om naar de Quiltsteek in Best te rijden. Ze had weer heel veel leuke mooie stoffen binnen alleen die pasten niet bij mijn bloemenvaas. Ik heb wel een paar goede aanvullingen gevonden voor de bloemenvaas. Ik was nog op zoek naar wat frisser groen voor de bloemblaadjes. Natuurlijk kan ik dan me niet helemaal bedwingen om ook nog andere mooie stofjes mee te nemen.

 
Thuis gekomen heb ik nog een uurtje de tijd voor ik de kinderen uit school moet halen. Tijd genoeg om even wat patroondeeltjes te tekenen en te knippen.
 
Kopje thee erbij en hup aan de slag. De thee die ik altijd drink is heerlijke losse thee van Fleur de cafe. Dit is een groothandel met een webshop in thee en koffiebonen met een hoge kwaliteit en dat proef je meteen. Vandaag had ik vreedzame wereld een heerlijke kruidenthee met met melisse-, kamille-, pepermunt-, aardbei-, zwarte en aalbesblad, sinaasappel-, lavendel, rozen- en heidekruidbloesem. En kijk eens naar dat handige theezeefje wat erbij zit, dat is toch gezellig serveren.
 
 
De eerste stofjes zijn zo geknipt, freezerpaper erachter gestreken en liggen klaar voor het appliceren.
Ik krijg mijn moeder nog even op bezoek, maar wil de bloemvaas toch nog even snel knippen en klaarmaken voor het appliceren. Tja, dan komt het praten en breien gaat toch niet altijd even goed. Ik heb de verkeerde lijn overgenomen en nu is de vaas te groot geworden. Het bovenste gedeelte moet namelijk met dezelfde stof als de voet van de vaas.
 
 

De twijfel slaat toe. Ik heb niet meer voldoende stof om de vaas nogmaals te knippen, moet ik dan maar nieuwe stof gaan kopen. Moet ik de vaas aanpassen en het boventste gedeelte van deze stof maken, nee dan haal ik het hele effect weg. Valt het misschien toch wel mee, eerst maar eens op mijn gemak kijken.
 
 
Ik denk dat als ik het op deze manier doe het toch wel mee zou kunnen vallen. Nu komt de bloem onder het smalle randje uit iin plaats van midden op de vaas. Ok dan toch maar op deze manier.
 
Nu op zondagochtend zit ik heerlijk in het zonnetje te genieten van zo'n zelfde kopje thee en van mijn vaas. Die wil ik vandaag nog appliceren en dan krijgen jullie het resultaat wel weer te zien. Wat gaat/ wil deze quiltster nog meer doen vandaag. Ik ga nog wat sterretjes tekenen om verder te oefenen voor alle sterren die in deze quilt gaan. Ik ga/wil een blok van Leannes house tekenen en knippen. Ik ga/wil nog wat blokjes voor de Hoboquilt tekenen en dan de vaas nog appliceren. Ik denk dat deze quiltster tijd te kort gaat komen vandaag.

2 opmerkingen:

 1. Ach ja gebruik lekker je fantasie. dat is alleen maar leuk. Je hebt mooie lapjes uitgekozen, hele mooie.

  Succes en we zien het vervolg wel weer.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad heeft Corrie van de Quiltsteek mooie stofjes, jij hebt pracht stofjes uitgekozen.
  Slimme oplossing voor je bloemenvaas !!

  BeantwoordenVerwijderen