vrijdag 3 augustus 2012

Er kan nog meer bij....

Ik heb vandaag een dagje de handen vrij. Ik heb nog steeds vakantie, dat is een voordeel van het werken in het onderwijs. De kinderen hadden een leuke activiteit op de BSO dus die zijn daar naar toe. Manlief die moest weer aan de slag.

Wat ga je doen als je de handen vrij hebt. Hmmm eerst maar eens wat opruimen en poetsen, dan hoef ik me niet schuldig te voelen als ik me ook met quilten bezig houd vandaag.

Het boek Hoboquilts is binnen. Ik ben toch wel erg gevallen voor het hoboquilt voor de zoon. Ik zal nog even de foto plaatsen.
De zoon trouwens ook, de poes en de vogel zijn al favorieten. Deze gaat het worden voor op z'n bed.
Al moet ik altijd erg wennen aan samplerquilts. Elk blok anders, voor mij zit daar geen logica of een "soort ritme" in. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe ik dit eindresultaat ga vinden. Ik overweeg nog wel om de quilt een frisser uiterlijk te geven door de donkerbruine sashing te vervangen door een blauwe. Dit ga ik straks wel bekijken als ik een aantal blokken heb gemaakt

Bij een nieuw project horen natuurlijk weer stofjes. Hup naar Dorry voor de eerste stofjes. De  kleuren die in het boek zijn gebruikt zijn komen goed in de richting van wat ik wil gebruiken. Stoere stofjes, flanel, woven, stoere printjes in bruine, blauwe, rode kleuren met een vleugje groen met een uitstapje naar paars misschien.

Hieronder de nieuwe stofjes vanmorgen gekocht.


Natuurlijk gekeken in mijn nog zeer beperkte voorraad en daar toch nog wel een paar bruikbare stofjes uitgehaald. Dan wordt dit het stoffenpakketje wat ik tot nu toe heb.


Dan komt de vraag; Wanneer ga ik beginnen?? Waarschijnlijk kan ik niet wachten tot één van de twee andere tops klaar is en gaat deze er een beetje tussendoor glippen.
1 opmerking:

  1. Hi, leuk, ik wil voor Zoon2 ook een Hobo-quilt gaan maken. Maar eerst moet mijn eerste quiltje nog af (morgen misschien?) en voor Zoon3 heb ik al stof gekocht. Ik kom nog wel eens kijken bij je vorderingen. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen