woensdag 15 augustus 2012

Spijt...

Toen wij ons huis 12 jaar geleden kochten, mochten wij ook zeggen of we een aantal oude dingen wilden behouden. Oud huis van een oud vrouwtje met oude spullen. Zo stond er in de schuur een oude lampetset en een oude wasketel die nog op kolen gestookt moest worden. Niet over twijfelen, ja die wil ik. De oude wasketel staat inmiddels in de tuin.


In een ander schuurtje stond een oude singer naaimachine op tafeltje met gietijzeren onderstel. Ja die wil ik ook wel. Later heb ik het machientje eruitgehaald en alleen de tafel bewaard, want die vond ik wel leuk om ergens buiten in de tuin te zetten. Hoe heb ik het in die tijd kunnen bedenken. Ik was toen nog helemaal niet bezig met hoe leuk die oude spulletjes eigenlijk zijn.

De tafel heeft zo'n 12 jaar in de schuur gestaan. Nu ik met quilten bezig ben, vond ik het wel leuk om met die tafel een hoekje in te richten.
Onder op het tafeltje zie je nog quilt 0. Een machinequilt van vierkante blokken, waarom stichery en applicaties zijn gemaakt. Een simpel quilt, een uitprobeersel die ik veilig kon quilten. Gewoon in de ditch en rond de applicaties. In een volgend blokje kom ik er nog wel een keer op terug.


De tafel schreeuwt om een machientje.
Nu heb ik spijt als haren op mijn hoofd, dat ik het machientje heb weggedaan. Wat nog wel het ergste is; ze is gewoon bij het oud ijzer is gegaan.

Wat doe je als je zo'n machientje zoekt. Ik ga speuren op marktplaats. Er staan er best wel wat op, nu nog een mooie, in de buurt en voor een leuke prijs natuurlijk. Wat het voor  mij moeilijk maakt is dat ik eigenlijk een machientje wil die in mijn tafel past. Die zijn lastig los te vinden. Een andere tafel is weer niet zo leuk, want dit tafeltje is zo met het huis verbonden. Een los machientje op de tafel is misschien ook een optie. Kan ik het ook nog eens ergens anders plaatsen of gewoon weghalen. Wanneer ik een machientje naar mijn zin heb gevonden komt er vast kiekje van.

2 opmerkingen:

 1. Ik zag opeens in de leeslijst van Jeanette dat ik een blogje geplaatst zou hebben......maar ik wist van niets ???? Nu blijkt het dat jouw blog en de mijne dezelfde naam hebben. Kijk maar eens naatr http://kwilhet.blogspot.nl/
  Wat nu??
  Vr.gr. Jenni

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend nu. We vinden waarschijnlijk allebei de naam te leuk om te veranderen. Ik heb daarom bij mijn naam voor en achter een sterretjes geplaatst. Hierdoor kunnen we ons toch onderscheiden en de naam behouden. Hopelijk hebben we hiermee een oplossing voor dit probleem.

   Verwijderen