zondag 11 mei 2014

Eindstand...

Vandaag is de laatste dag van mijn zwangerschapsverlof. In januari begon ik aan de sterretjesquilt, omdat ik daar niet heel erg bij na hoefde te denken, want dat lukte niet op dat moment. Het eerste idee was om er een blokkenboek/ rol van te maken, maar het werd een beetje groter. Het was mijn streven om de top in de periode van mijn verlof af te hebben. Dat is net niet helemaal gelukt, maar toch ben ik tevreden.

Nu op de laatste dag van mijn verlof is de top op een haar/ sterretje na klaar.

 
Alle gekleurde sterretjes zijn af. Ik ben nu nog met de rand bezig. Hiervoor moet ik nog 13 hele en 7 halve sterretjes maken. nog een weekje eraan werken en dan is de top klaar.

Het afsluiten van de witte sterretjes in de rode rand werkt goed voor mij. Het sluit de quilt mooi af, maar het karakter van de quilt blijft goed behouden.
Nog een paar speciale sterretjes.
Sterretje 200

het allerlaatste gekleurde sterretje

het laatste sterretje gemaakt in mijn verlof

Vorige week nog een midweekje naar zeeland geweest. Met z'n allen even weg en ervaren hoe het is met een mannetje van 11 weken op pad te gaan. We hebben niet mogen klagen met het weer. Als het dan een dag regent dan zijn de plannen snel gemaakt voor een quiltster. Welke quiltwinkel zit er in de buurt. Ik kwam uit bij de quiltster in Dreischor. Het is er echt te leuk in dat ieniemienie winkeltje. Ik kon gewoon niet kiezen uit alle leuke stofjes die ze daar hebben. Uiteindelijk met deze buit naar huis gereden.
stofjes kun je nooit genoeg hebben 
 
De stofjes links voor de Dear Jane stapeltje rechts voor een nieuw te beginnen project. Wanneer weet ik nog niet, maar iets met rondjes staat nog wel op mijn wensenlijstje. 

2 patronen.
 
Een speldenkussen van Hatched en Patched werd door DD uitgezocht. Het patroon Stella van Jeanneke werd door  mij uitgezocht. Ik had deze al eerder gezien op het wereldwijde web. De Quiltster had de quilt hangen. Ik was meteen verkocht. Hoe en wanneer hier aan begonnen wordt is nog de vraag, maar dat ze er gaat komen is zeker.
 
Vandaag 6 jaar geleden kreeg ik het mooiste moederdagscadeau dat je maar kan bedenken. DS werd geboren. We hebben vandaag dus nog een feestje te vieren. Moederdag werd vanmorgen gevierd met een mooi kleurrijke bos bloemen van kinderen en DH.
 
Fijne (moeder)dag.
 
K-Wil-T ze
 
groetjes Henriette

4 opmerkingen:

 1. De sterren zijn erg mooi geworden. Het zal zeker een gedenkwaardige quilt blijven. Het patroon wat je hebt gekocht staat ook op mijn lijstje. Veel plezier met wat je nog gaat maken en veel succes weer met je werk.
  Groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bijzondere quilt, als ik ditleeszou ik willen dat ik destijds ook al quilte! Succes wanneer je straks weer gaat werken, ik hoop dat je snel je ritme vindt. Overigens het patroontje wat je gekochthebt is ook helemaal te leuk. Veel plezier voorwanneer je metjane gaat beginnen! Ook een leuke uitdaging, fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar haal je de tijd vandaan, met zo'n kleintje in de buurt. Ik vind het een prachtig patroon. Ik zal mijn sterrenquilt ook eens afmaken.
  Succes met weer aan het werk gaan.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij wordt super, je sterrequilt! Knap dat je er ueberhaupt nog tijd voor vindt! Je aankopen zijn mooi, leuk winkeltje he van Marcha? Klein, maar vol mooie dingen.

  BeantwoordenVerwijderen