woensdag 5 juni 2013

Veel Dear Jane...

Ik heb de afgelopen week me vooral bezig gehouden met de blokjes van de Jane en stoffenjacht voor de Burnt. Hoe het is met Jane?

 
Deze blokjes zitten al aan elkaar. Je ziet meteen dat ik heb gekozen voor de hele andere zetting van de quilt waarover ik eerder een blogje heb geschreven.
 
 

Deze blokjes zijn er weer bijgekomen. Hiermee zijn de rijen A en B klaar.
Voor de oplettende lezer. Blokje 26 ligt op de eerste foto rechts boven.

Het leuke van de blokjes, is het spelen met de stofjes. Een klein beetje fuzzy cut vind ik wel grappig. Vooral bij de bovenste blokjes worden de grote middenstukken ineens interessant om naar te kijken.


 Even van dichtbij
Dit zijn toch echte vrijgezellen knopen ( het blokje het batchelor buttons)

Ik kan ook weer verder met de Burnt quilt.
Daar moest ik aan het begin een inschatting maken van de hoeveelheid stof die ik nodig dacht te hebben. Met de beperkte quiltervaring is dat best lastig en denk je met 3 meter voor alle vierkantjes en driehoekjes, waarop de eitjes geappliceerd moeten worden, heel ver te komen.
 
Ja ver kom ik wel, maar niet ver genoeg. De stof komt van overzee en kan ik hier niet meer vinden (oude serie van french general). Ik moest dus op zoek naar een bijpassend stofje. Die heb ik gevonden. Het iets iets donkerder, maar als ik het mooi ga afwisselen met het andere wordt het toch nog een geheel. Achteraf denk ik dat het ook wel heel mooi gaat worden er komt iets meer dynamiek in de quilt.

Als laatste de ondergrond voor de applicatieblokjes in de buitenrand. Deze is weer iets lichter dan de rest. Als ik het dan allemaal bij elkaar leg is het wel weer een mooi geheel.

Denk er een heleboel kleur bij van de sterren en applicaties. Hier een klein voorproefje.


Ik heb ook nog een afspraak gemaakt met mezelf.
Ik moet van mezelf minimaal 1 avond in de week quilten, want dat schiet er nogal eens bij in. Er zijn nu 15 blokjes van de Hoboquilt gedaan. Maar die 15 blokjes waren al 3 weken geleden klaar. Oei DS heeft het maar opgegeven. Hij heeft al vaak genoeg gevraagd wanneer dat de deken klaar is.

K-WIL-T ze
Henriette

5 opmerkingen:

 1. Ah, mooi zeg. Je gebruikt hele mooie kleuren en stoffen. En ook op een mooie manier. Echt mooie blokjes. Mmmmmm, ik gebruik het woord 'mooi' erg veel, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga mee doen met Phyllis, errug mooi! Je Jane en ook je burnt. Met de burnt ben ik net begonnen. Suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verrassend is zo'n andere Jane. Ik houd het nog even op de traditionele Jane maar wie weet begin ik daarna nog een keer... t zijn zulke leuke blokjes om te maken. Maak je voor deze versie ook alle Dear Jane blokjes of moet je kiezen? Ik vermoed nl. dat laatste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In deze versie gaan ook alle blokjes. Dus de quilt wordt iets groter dan de originele. Het verschil zit hem voornamelijk in de lengte van de quilt.

   Verwijderen
 4. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik jouw versie van de Dear Jane NOG mooier vind dan het origineel, ik weet nog dat ik toen die foto al zo schitterend vond toen je hem plaatste.
  Je kleuren vind ik ook super, zo lief en zachte tinten.

  het maakt het inderdaad nog spannender als je verschillende achtergronden gebruikt. Zelf was ik er in het begin ook huiverig voor en koos altijd dezelfde achtergrond, maar als ik dan bij vriendinnen kijk die gewoon allemaal verschillende gebruiken, dan is het NET even wat interessanter. Gewoon lekker doen dus en ik weet zeker dat je er heel tevreden over bent, als je eenmaal zover bent.

  BeantwoordenVerwijderen