vrijdag 21 juni 2013

Rand 3 is klaar...

Er wordt hier hard gewerkt aan van alles. Janeblokjes worden in elkaar gezet. Er wordt ook hard gewerkt aan the Burnt quilt. Rand 3 lag al enige tijd klaar om eraan gezet te worden, maar het kwam er gewoon niet van. Ik ben daar iedere keer toch wel geruime tijd mee bezig. De randen zet ik aan elkaar met de machine, ik wil dat dan zoveel mogelijk in een keer afwerken. Dan is het zoeken naar tijd om de machine op tafel te zetten.

De afgelopen dagen met dat warme weer had ik er helemaal geen zin in. Gisterenavond en vanmorgen heb ik er maar eens tijd voor gemaakt. De  machine moest toch op tafel voor een klein tussendoorprojectje.

Zover is de top nu. Met dit formaat kan ik het patroon uit het boek van Di Ford gaan gebruiken.
 


 
De drie randen nog eens van dichtbij.
 
 Ik mag eindelijk gaan beginnen aan de o zo mooie buitenrand. De rand waar ik voor gevallen ben. Ik heb al een aantal sterren geknipt liggen. Alle vierkante blokjes zijn getekend. Ik heb al een kleine 200 "eitjes" liggen om te appliqueren.
 
Deze "eitjes" liggen klaar voor de vakantie. De vakantie staat hier in het zuiden alweer voor de deur. De kinderen nog 1 week naar school en over 2 weken vertrekken we naar de zon. Dit is echt zo'n lekker werkje om mee te nemen.
 
Ik heb ondertussen een applicatieblokje gemaakt die in de buitenrand  komt. Ik zou ik niet zijn als ik het patroon zou volgen en alleen de 3 voorbeelden zou gebruiken die in het boek staan. Ik heb bij de quiltjuf een boek gezien met een heleboel erg leuke applicatieblokjes erin die ik perfect kan gebruiken.
 
Het zijn blokjes van de Quilt: Old Voices new Impressions. Helaas kan ik geen duidelijk plaatje van de complete quilt vinden. Hieronder in ieder geval mijn eerste blokje.
 
 
Ik ga de middag verder vullen met het voorbereiden van wat Janeblokjes, sterretjes en de jaarlijkse musicaluitvoering van de kinderen op school. Bij ons op school doen namelijk alle kinderen van de school mee aan de musical, maar groep 8 hebben de hoofdrollen. Zover zijn we hier in huis voorlopig nog niet.


9 opmerkingen:

 1. jaja... tussendoor projectje he! Het ziet er allemaal super uit Henriette!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh mooi, zeg , je Burnt quilt, fantastisch! En je bloemenblokje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, je Burnt quilt wordt prachtig. Veel succes met de volgende rand. Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Henriette,
  Wat mooi jouw Burnt! mooie stoffen en kleur keuze zeg. Leuk dat je er je eigen draai aan geeft, maakt het zoveel persoonlijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn vingers jeuken, ik ga zo gelijk verder met de burnt! Wat is dit ook een mooie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het wordt een prachtige quilt met dat mooie middenstuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is jouw middenblok MOOI geworden !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze rand is wel heel erg mooi aan het worden!!
  groetejs Merian

  BeantwoordenVerwijderen