zondag 19 mei 2013

Rekenen met de hoofdletter R...

De tweede rand is gemaakt. Dit is bij mij een rand met punten geworden. Op elke effen punt is een ovaaltje geappliceerd.
Deze rand was nogal rekenen. de buitenste driehoeken (van de dessinstofjes) zijn een halve centimeter smaller. Dit heeft dan weer tot gevolg dat de buurtjes van die driehoek niet helemaal symetrich zijn. Na veel tekenen en er eerst één proberen is het helemaal passend geworden.
 

Hiermee ben met de Burnt quilt bij de volgende rand aan gekomen. Dat wordt dus weer rekenen om het allemaal precies passend te krijgen. Als ik nou mijn eigen maten aan zou houden was het allemaal een stuk makkelijker. Maar ik wil het passend gaan maken op het origeneel. Waarom nu ineens?  Nou om de volgende reden.

In het nieuwe boek van Di Ford staat deze quilt helemaal uitgeschreven met patroon en al. Maar ik was gewoon begonnen. Een ander middenstuk gemaakt, want de levensboom en de fruitschaal vond ik niet mooi genoeg. Andere randjes erom heen verzonnen en gemaakt.
Het was dus een weekend van rekenen hoe ik mijn quilt passend kan maken dat ik op de maten van het origineel uitkom. Ik kan dan voor die ingewikkelde, maar o zo mooie buitenrand de maten van het boek aanhouden.

Het is gelukt. Ik heb een oplossing bedacht, maar die is zo moeilijk uit te leggen dat jullie de oplossing ooit (over een paar dagen, weken) wel op de foto zien bij een volgende update.

DH de mallen laten tekenen op de computer.

 

De blokjes zijn voorbereid en de halve sterren zitten inmiddels aan elkaar.
Zien jullie de ene waar  nog geen rondjes op zitten? Ik dacht dat ik ze allemaal klaar had, maar op de foto zag ik pas dat ik er één vergeten was.

De rondjes appliceren is eigenlijk best een ontspannen werkje. Nou is quilten voor mij toch geheel ontspannend, maar even lekker bezig zijn zijn en niet na hoeven denken over stofjes en maten is toch echt wel heel fijn. Da is maar goed ook want voor de buitenrand heb ik ongeveer 200 ovaaltjes nodig. Ik heb ze nog niet precies geteld om niet helemaal ontmoedigd te worden. Ik heb al een mooi vakantiewerkje. Ovaaltjes omrijgen en appliceren.

Ondertussen ligt de wedding quilt weer bij mij. Nee niet, omdat ze hem nieet leuk vonden. Nee ze zijn er zo blij mee dat ze het zonde vinden als de katten erop gaan liggen en de deken gebruiken om de nagels te scherpen. Om die reden willen ze de quilt gaan ophangen en dus moet er nog een tunnel achterop gemaakt worden. Het is natuurlijk ook wel een eer dat ze mijn quilt willen ophangen.

3 opmerkingen:

  1. Wat fantastisch zeg! En dat je zoveel zelf ontwerpt en plant, ik vind het geweldig. Het ziet er erg mooi uit en zeker ook netjes. Ben zelf met de Phebe bezig, maar heb deze voorlopig even weg geborgen, want mijn randen lagen niet plat... moet overnieuw... Je begrijpt ik bewonder je ...:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh wat een mooi middenstuk krijgt je quilt. Fijn nietwaar als je het zelf allemaal uitrekend en het dan ook allemaal klopt. Je halve sterren zijn ook erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je voor de tip over marktplaats. En wat je aan een mooie quilt bezig.

    BeantwoordenVerwijderen