zondag 12 mei 2013

Geheime opdracht...

Een tijdje heb ik niets van me laten horen. Er is aan van alles gewerkt, maar niets is zover af dat er ook echt iets te showen valt. Nou ja behalve eentje dan.
Er kwam even een geheime missie tussendoor. Afgelopen vrijdag is mijn broer getrouwd. Wat ga je dan doen als quiltster.
Afwegen of ze het leuk vonden om een leuke quilt te krijgen. Hmm ja dat kunnen ze wel waarderen.


De stofjes kiezen. Die reproductiestoffen zijn voor hen niet weggelegd. De French general stoffen dan. Nee die zijn te soft voor hun. Flannelekes daar kan ik niet zo mee uit de voeten met de rest van mijn idee. Als ik nou op de markt linnen koop in verschillende kleuren en dessins.

Een ontwerp bedenken. Mei is al snel het wordt dus iets wat op de machine te maken moet zijn. Four patch met pinwheel en hier en daar gewoon een vierkant blok. Tja dat is wel erg mooi maar ook veel werk om het af te krijgen. Gewoon vierkante blokken. Dan kan ik daar een stoere ragtimequilt van maken.
Ik vond het ook leuk om het toch heel persoonlijk te maken. Data die voor hun belangrijk zijn ben ik gaan borduren. Zoals de dag dat het "aan" is gegaan, de dag van het aanzoek, de dag waaop ze de perfecte jurk heeft gevonden. Bedenk het maar.
Daarnaast ook persoonlijke boodschappen van de familie. Gezien mijn schoonzus uit BraziliĆ« komt, is het nog wel een hele toer om ook boodschappen van haar familie te krijgen. Tekeningen van neefje en nichtjes, stukje stof van de trouwjurk (winkel zit ook al in het complot) ideeĆ«n te over.

Ja het idee is er en dan nog de uitvoering.
Data ontfutselen van het toekomstige bruidspaar, want natuurlijk weten we lang niet alles. grappig dat je ze in zo'n periode van alles kan vragen en ze nergens argwaan over hebben, terwijl ze anders heel doortastend zijn.


stofjes uitzoeken en veel, heel veel blokken snijden. Een dikke 400 heb ik er maar nodig.


Borduurtjes maken. Gelukkig heb ik een moeder die me daarbij kan helpen.


Blokken aan elkaar naaien tot een quilt van 1.75m x 1.75m. De naden inknippen voor het ragtime effect.

En dan is ze klaar.

Klinkt allemaal alsof het zo gebeurd is.
Was dat maar zo. Het was nog vele uren achter de machine. Heel veel knippen. Mijn duim heeft er zeer van gedaan. Ze was de avond ervoor om 11.15 klaar om ingepakt te worden.

De reacties van mijn broer en zijn vrouw maakten alles goed. Dit hadden ze totaal niet verwacht. Vooral het persoonlijke accent wat erin zat, maakt de quilt heel bijzonder voor ze. Ook veel complimenten gehad van de andere gasten. Het was een top cadeau en een top dag.

Ik krijg ze alleen nog een keer terug. Ze willen de quilt op gaan hangen er moet dus nog een tunnel aan de achterkant. En een label, want ja daar heb ik geen tijd meer voor gehad.

Tussen dit spoed projectje door zijn we natuurlijk ook nog bezig met:
De Burnt. De rand met puntjes is bijna klaar om eraan gezet te worden.
Dear Jane. Hiervan zijn inmiddels zo'n 10 blokjes klaar.
Hobo quilt. De eerste steekjes zijn gezet. 7 blokjes zijn gequilt. Ik denk dat ik iets teveel gequilt heb met de Liberty Fields, de fut is er een beetje uit.

k-wil-t ze
Henriette

4 opmerkingen:

 1. Wat is die geweldig geworden en wat lief/leuk van jou om dit zo te maken. Complimenten hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig geworden zeg! En wat een waardevol kado om te krijgen.

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enige quilt en wat een bijzonder en mooi cadeau, daar zullen ze heel blij mee zijn. En net op tijd klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende quilt is dit geworden, zeker door de persoonlijk noot !!

  BeantwoordenVerwijderen