zondag 3 maart 2013

Het vlammetje...

Ik ben op dit moment zo in de ban de Burnt quilt. Het is niet een klein vonkje, nee het is een grote brand geworden. Een brand die moeilijk te blussen lijkt. Ik ben met de ene rand bezig en alweer aan het denken over de volgende. Voor de eerste rand heb ik even moeten wachten op de stofjes die van overzee moesten komen. Bij die stofjes zat een uitermate geschikt blauwtje voor de smalle randjes. Een paar zondagen zitten rommelen met die randen eromheen maken. Hoe kan het nou dat het niet uitkomt. Ik heb alles toch 20 keer nagerekend. Ja, maar als je 20 keer dezelfde fout maakt dan kom je er pas achter als je het aan elkaar wilt maken. Wat is nou de fout geweest. Ik was vergeten om de breedte van het randje mee te rekenen waardoor ik dus 3 cm lengte te kort kwam bij de bovenste en onderste randjes. De oplossing was snel gevonden in een cornerstone die qua kleur er precies bijpast. Toen dat probleem was opgelost, zaten de randen er zo aan. En o wat vind ik hem al zoveel  mooier dan toen alleen het applicatiestuk af was. Kijk maar even mee.Ik ben ook al bezig met het maken van de volgende rand. Voor deze rand zijn een kleine 80 "eitjes" te appliceren. Hierin de eerste echte glimp van de Burnt. Voor een kleine preview alvast een randje erlangs gelegd. En alweer wordt hij mooier.


Deze keer ook met een andere camera de foto's (laten) maken. Wat zijn de kleuren nu toch zoveel mooier.


Dat De Burnt een uitslaande brand aan het worden is, houd in dat al het andere werk op een laag pitje staat. Nou laag pitje zeg maar gewoon dat het vlammetje uit is. Geen steekje aan gezet de afgelopen tijd. Ik schaam me diep en DS is zo geduldig met het wachten tot zijn quilt klaar is. Volgende week toch ook maar aandacht besteden aan die blokjes. Eigenlijk is het zo dat de top zelfs bijna klaar is. Als ik nou een paar dagen hard doorwerk dan kan ik zijn de 50 blokken die ik nodig heb voor de top wel bereikt. Toch ook daar het vlammetje maar weer eens aanwakkeren.

Dan  moet ik ook nog iets bekennen. Ik word achtervolgt. Ik word achtervolgt door Jane. Overal waar ik maar een blogje lees of  het www aan het afspeuren ben kom ik haar tegen. Zou het een teken zijn? Eigenlijk heb ik altijd gezegd dat ik haar helemaal niet mooi vind. Maar deze achtervolging zet me wel aan het denken. Wat vind ik dan niet mooi en kijk eens goed naar de verschillende versies. Ik ben er al wel achter dat ik de buitenste (punten)rand van de quilt echt niet mooi vind. Dat is geen excuus die hoef je niet te maken. Dan ben ik er ook wel achter dat ik al die felle kleuren op de witte achtergrond niet mooi vind. Dit is ook de cheater die ik ooit gekocht heb om het doorpitten te oefenen. Diezelfde waar ik rond kerst de kerstsokken van heb gemaakt. Ook geen excuus je kiest gewoon je eigen kleuren en dan maak je hem wat warmer van kleur.
Het origineel waar ik niet warm voor loop.

Deze versie wordt al iets beter. Warmere kleuren die iets dichter bij elkaar liggen.
Ik ben de mooie stofjes van French General aan het sparen voor een nieuw project. Zou het een Jane kunnen worden. Misschien beginnen met een paar blokjes voor een blokkenrol en als het dan echt mooi wordt kun je nog doorgaan.
Dit is nog maar een heel klein vlammetje dat nog makkelijk te blussen is. Op z'n minst moet de quilt van DS in de ring zitten, voordat een ander vonkje een vuurtje mag worden. Eerst maar eens concentreren op het andere werk, dat is het beste excuus wat ik kan bedenken om er niet aan te beginnen.
Kijken en speuren op het www is niet verboden (toch).

k-wil-t ze
groetjes Henriette

1 opmerking:

  1. Wat is je middenstuk van de bruntquilt mooi !!! Succes met de volgende rand.
    Ja die Jane zie je overal verschijnen en in heel veel kleuren. Ben benieuwd of je hem toch gaat maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen