maandag 11 februari 2013

Het middenstuk is af...

Terwijl de carnavalswagens voorbij rijden met zoveel lawaai dat de ruiten staan te trillen in de kozijnen heb ik gisterenmiddag de laatste steekjes gezet aan het middenstuk van de burntquilt. We zijn even naar d'n optstoet gaan kijken maar al snel hadden de kinderen het zo koud dat ze het niet meer leuk vonden en zijn we weer huiswaarts gegaan. Kinderen met een filmpje op de bank papa die mee kijkt en ik zit de steekjes te maken. dat zijn heerlijke zondagmiddagen waar ik zo van kan genieten.


Het geeft ook wel een leeg gevoel dat de vaas nu af is. 3 maanden hard aan gewerkt en dan ja is het zomaar ineens klaar. Het was zo makkelijk pakken, alles was voorbereid en gecodeerd in een bakje.

Nu komt de volgende klus van de randjes en randen. Het is al een hele klus om een leuk blauw stofje waar ik een dun randje van 1,5 cm van kan maken. Gisteren, samen met heel veel French General, wat is de nieuwe serie La belle Fleur toch een leuke serie, een aantal blauwtjes overzee besteld. Ik hoop dat het er een stofje bij zit die het gaat worden. Ik word er wel "hebberig"van dat bestellen overzee. De helft zo duur als hier in Nederland en een keuze, teveel om uit te kiezen.
De french General ben ik alvast aan het sparen voor een nieuw project. Wat dat gaat worden weet ik echt nog niet, maar de stofjes zijn zo mooi. Ik vind het stofjes voor een quilt met een repeterend patroon. Ik denk aan sterren, mandjes, hartjes, drunkard's path, tumbling blocks of gewoon een mooi scrappy patroon. Je ziet ik heb nog geen flauw idee.

Het is hier koud en het sneeuwt weer eens. De perfecte smoes om met een werkje en een grote kop thee op de bank neer te ploffen.

K-WIL-T ze
groetjes
Henriëtte


4 opmerkingen:

 1. Wauw Henriëtte, ik vind 'm geweldig! Ik was gistermiddag ook op de vlucht natuurlijk, hier aan het plein is het helemaal geen uithouden. Vandaag ook Niks op de Planning, dus ik duik met de sterretjes op de bank. Kun je vooruit met je blokken voor de buitenranden? K-wil-t ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This is a beautiful basket! will be a lovely centre :)
  Hilda
  Every Stitch

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via via langs gewaaid wat prachtig gemaakt die vaas! Een behoorlijke klus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik ben via Nathalie langs gekomen, en daar heb ik geen spijt van. Wat een prachtig middenstuk, sterker nog ik heb gelijk het patroon besteld. Oh oh, dom, dom natuurlijk want ik heb meer dan voldoende te doen, maar jouw middenstuk trok mij over te streep. Tot blogs.

  BeantwoordenVerwijderen