dinsdag 19 maart 2013

een AFFO en zal ik dan toch...

Sinds een heerlijk quiltdagje vorige week dinsdag bij haar en met haar, heb ik weer helemaal de smaak van de Hoboquilt te pakken. Ik moest nog een stuk of 8 blokken maken en dan alles aan elkaar zetten. Ik had die dag al 3 blokken in elkaar zitten en de rest heb ik van de week nog gemaakt. De blokken die nog moesten waren niet van die hele moeilijke, dat scheelt een heleboel . Ik heb zondag en maandagavond de sachings en de rand met de machine eraan gezet. Vandaag even met de strijkbout eroverheen en dan kan er een foto gemaakt worden.en nog één op de plek waar hij moet komen liggen. Apie ligt er al lekker bovenop

en om het niet af te leren nog maar één.


Met het schrijven van dit blogje komt het besef dat de top van deze quilt zomaar ineens AF is.
Nu moet deze snel de quiltring in, voordat het te warm wordt om onder een extra dekentje te kruipen om hem door te quilten. Het zal toch binnenkort wel een keer warmer worden mag ik hopen. Ik heb nog geen idee hoe ik deze moet quilten, maar vrijdagochtend is er een bee en daar weet de quiltjuf wel raad mee. Deze gaat dus in de tas voor advies.

Mijn Liberty Fields mag bijna uit de quiltring. Die is op een haar na gevilt. De helft van de rand en de binding nog. Fluitje van een cent.

Nu de top van de Hoboquilt klaar is, komt er weer ruimte voor een nieuw project. Je kunt toch niet stil blijven zitten en met dan alleen nog maar de Burnt onder handen hebben is wel een beetje weinig.
In mijn vorige blogje schreef ik al over de achtervolging van Jane. Nou die achtervolging houdt maar niet op, vooral niet na die mooie Jane die Nathalie (van dat heerlijke quiltdagje) gevonden had.


Ineens zijn alle twijfels over een samplerquilt verdwenen en is dat vlammetje bijna niet meer in toom te houden. Het vuurtje laait aardig op, maar wat een megaklus is dat zeg. Ik zie het al wel voor me. Zal ik dan toch in het jaar van de Dear Jane...

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie quilt, helemaal te gek! En natuurlijk in het jaar van Jane aan Jane beginnen! Als die van mij uit de quiltring is dan ga ik aan de burnt beginnen. Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap van Jane dat ze jou ook al achtervolgt, mij laat ze de laatste tijd ook al niet met rust. Ik verzamel daarom maar vast wat stofjes die ik voor Jane zou willen gebruiken. Ik hou het in de gaten, misschien beginnen we wel gelijktijdig.

  De hobo-quilt is leuk geworden. Eenvoudige blokken kunnen ook erg mooi zijn. Dat het goed quiltweer is, is het enige voordeel van dit saaie koude weer. Maar doordat ik nu zo naar lente en zomer verlang, krijg ik steeds meer zin in vrolijke zomerkleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk met Jane beginnen,.. leuk!!
  Je top is prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hij is he-le-maal leuk geworden!!! Wat zal dat mannetje blij zijn als hij er onder mag slapen zeg. Ik vind hem ook helemaal bij hem passen. En tja... die Jane toch... zucht...........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is je hobo quilt mooi geworden. Ik heb het boek ook al bijna anderhalf jaar in huis omdat ik hem door de eenvoud van de motieven zo mooi vond en vindt. Deze ga ik dan ook zeker nog eens maken.

  Maar die jane die jij laat zien .... wauw... die is echt geweldig ! Wat een schitterend idee om hem zo in elkaar te zetten... geweldig !!

  BeantwoordenVerwijderen