dinsdag 12 juni 2012

werk in uitvoering

Ik ben hard bezig met Leannes House. Ik heb inmiddels Blok 2 en 3 zover af dat ik de sticheries en applicaties er op kan maken. Ik heb de applicaties al wel geknipt en even voor het beeld erop gelegd. Ik moet meteen kunnen zien wat ik aan het doen ben. Zo ook met de lapjes snijden. Lapje voor lapje en dan meteen op zijn plek leggen. Voor mij werkt dat goed om te zien of mijn kleuren nog in balans zijn en ik niet te vaak dezelfde stofjes gebruik. Want tja, ik heb zo mijn favoriete stofjes bij deze quilt.

Ik ga  de sticheries bewaren voor in de vakantie. Over het appliceren twijfel ik nog een beetje. Ik denk dat ik de hartjes ook bewaar voor de vakantie en nu stiekem alvast ga beginnen met de bloempot. Is weer even iets anders dan lapjes aan elkaar naaien. Bij de grote bloempot ga ik eerst de applicatie maken en dan kan ik daarna de stof op de goede maat snijden. Ik ben anders bang dat de stof teveel in elkaar gaat krimpen van het appliceren. Het wordt mijn eerste grote applicatie die ik ga maken. Dat is weer even spannend. Ik ga werken met freezerpaper, dan heb ik in ieder geval de goede vorm te pakken.
Ik zag net een handigheidje op internet. De spelden waarmee je de applicatiestukjes vastzet worden vanaf de onderkant erin gestoken. Bij het appliceren kan de draad dan niet achter de spelden blijven hangen. Die ga ik ook zeker uitproberen.

Zo komt het er tot nu toe uit te zien. Nog een beetje kaal en simpel maar dat komt straks met de sticheries helemaal goed.

2 opmerkingen:

  1. Jeetje, dit wordt écht een plaatje!!! Ik vind 'm super, en die mand met bloemen, geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen