donderdag 4 februari 2016

Lentelien...

Mijn top van de jaren 30 stofjes is tot zover gevorderd. Twee helften die nog aan elkaar moeten en dan de rand opvullen.

Ik vind hem helemaal leuk worden en een vrolijke lente - zomerquilt. De naam is bij deze dan ook gekozen deze quilt gaat Lentelien heten.

Maar er is nog een hobbeltje te nemen, of niet...

Bij het neerleggen van de 2 helften sprong me wat in het oog. Zien jullie het ook?


Er zit 1 zwart blok in, een alleraardigst stofje. Helemaal in de sfeer van de jaren 30 stofjes. Normaal doe ik niet zo moeilijk over gekke stofjes en kleurtjes bij elkaar stoppen, maar dit springt er toch wel erg uit. Of vinden jullie dat wel meevallen?

Kijk, ik heb nog 1 blok over die ik per ongeluk te veel heb gemaakt. Als ik die op de plek van de zwarte leg is dat toch wel een heel ander gezicht.

Als ik het zwarte blok zou gaan vervangen, hoe pak ik dat het beste aan? Ik ben bang dat mijn naadjes gaan loslaten, puntjes niet meer mooi bij elkaar komen en alle andere nachtmerries die een quiltster kan overkomen.

de vragen spoken door mijn hoofd
Laat ik het blok zitten?
Ga ik het vervangen?
Hoe pak ik dat aan?
Zijn mijn naden daarna nog wel sterk genoeg?

Wat zouden jullie doen en hoe zou je het aanpakken?

3 opmerkingen:

  1. Ik dacht dat het opzet was en ik vind het donkere blok leuk.
    Wat mij betreft ..... niets aan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Persoonlijk vind ik het donkere blok erg leuk, geeft er een beetje pit aan. Maar je moet doen wat je zelf mooi vind. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het leuk zo. Geeft de quilt een persoonlijke twist.

    BeantwoordenVerwijderen