vrijdag 26 juni 2015

Quilt stijl...


Ik ben regelmatig te vinden op het www. Op zoek naar inspiratie, mooie quilts, tips, antieke quilts. Maar vooral ook het lezen van blogs.

Wat me dan opvalt is dat iedereen wel een eigen stijl van quilts heeft. Uitbundig van kleur, heel modern, romantisch, art quilten, antiekerig, trendvolgend.

Maar wat is nou mijn stijl. Wat vind ik nou echt mooi, leuk, waardoor wordt ik geïnspireerd om aan het quilten te blijven.

Ik heb hier wel een tijdje mee rond gelopen. Je gaat nog meer zoeken op internet en beter nadenken over wat ik aan het maken ben. 

Zo ben ik tot de conclusie gekomen dat de stijl van de Stella, en de rondjes niet de stijl is die ik echt het mooiste vind.
De Stella is te somber te donker van kleur. 
De rondjes zijn te "modern" 
Ik ga het quilt wel afmaken, maar hoe deze er uiteindelijk uit gaat zien? Ik heb nog geen idee.

Door het maken van deze quilts ben ik er achter gekomen in welke richting ik het dan wel moet zoeken. Dit t zijn voorbeelden waar ik blij van wordt, die mij inspireren en zorgen dat ik iedere keer maar weer een nieuw project wil beginnen.

 Ik kan mijn stijl omschrijven als kleurrijk maar licht, antieker, voorkeur voor reproductie stofjes, tijdloos. Het kan een mooi patroon zijn zoals de Burnt of de Jane, maar ook hele simpele quilt bestaande uit een soort blok, zoals de sterretjes.
Wat het ook wordt, ik wil graag in iedere quilt een persoonlijke touch aanbrengen door (iets) af te wijken van een patroon, zoals bij de dear jane. 


Of het zelf bedenken, namaken van en foto van quilt, zoals bij de Burnt.


Kortom
Ik heb mijn quilltstijl gevonden.
Wat is jullie quiltstijl?

K-Wil-T ze

groetjes Henriette

4 opmerkingen:

 1. Ik ga helemaal mee jouw kant op. Leuk ook om iets te veranderen aan een quilt of juist niet. Bij jane vind ik dat juist zonde. Ook houd ik ervan om vooral te proberen, en dingen te maken die je minder mooi vind. Overigens vind ik het nu heerlijk om met licht en midden repro stoffen te weken, verrassend.Fijn weekend en dank je wel voor alweer zo een leuk blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja inderdaad heeft iedereen zo zijn eigen kleurtjes...
  Bij mij worden het wilmakleurtjes genoemd in blogland...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed hoor om hier zo eens goed over na te denken..... voor mezelf ben ik er nog niet uit... toch het eigens in de Quilt brengen doe ik ook altijd.... maak nooit een patroon precies na..... Jouw stijl gaat je heel veel gelukkige uurtjes brengen,
  Veel steekjesplezier,
  groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof niet dat ik één stijl heb. Maak elke keer weer totaal verschillende quilts. Maar merk wel dat ik niet van donkere, sombere quilts hou.

  BeantwoordenVerwijderen