donderdag 6 februari 2014

De quilt van één...

Wat is het een tijd geleden dat er een berichtje van mij geschreven is. Ik had even geen inspiratie en er kwam plotseling iets anders in ons leven wat de aandacht vroeg.

Ik schreef al in eerdere blokjes dat ik zo vreselijk moe was en al tijden niet veel uit mijn vingers kwam. Een tijd geleden zijn we achter de oorzaak gekomen. Het bleek dat ik totaal onverwachts zwanger ben.  Nu op dit moment ben ik met de laatste week van de zwangerschap bezig. Tenminste dat hoop ik. Mijn energie en aandacht wordt dus echt door iets anders in beslag genomen. In de tussentijd natuurlijk een babyquilt gemaakt die al lekker op het ledikant ligt te wachten. Hierover in een ander blokje meer, want een affo verdient wel een eigen blokje.

Ik merkte wel dat ingewikkelde jane blokjes of werken aan de burnt het even niet meer zouden worden voor mij. Te veel rekening houden met kleur, vorm en die priegelstukjes van de jane, daar heb ik nu geen concentratie voor. Ik heb trouwens wel heel veel eitjes voor de burnt geappliceerd, daar hoeft ook niet heel erg bij nagedacht te worden.

Een kleine 2 weken geleden dan maar besloten aan een nieuwe projectje te beginnen. Al langer heb ik gekeken naar een sterretjes quilt. Nou dat is er nu dan maar van gekomen.
Stofjes genoeg, alleen even naar de winkel en in de voorraad zoeken voor wat off-witjes.


Het wordt de quilt van 1...
1 malletje, 1 speld, 1 naald, 1 klosje garen, 1 doosje met voorgetekende sterretjes, elk sterretje komt maar 1 keer in de quilt voor (elk stofje wordt dus maar 1 keer gebruikt) en straks 1 quilt die bestaat uit 1 patroontje.

 

Dit werkt op dit moment erg goed voor mij. Het gaat dan ook als een speer. Er zijn op dit moment 50 sterretjes af die voor een groot gedeelte ook al aan elkaar zitten. Niet dat het formaat dan ook al iets is om warm van te worden. Het is nog geen meter bij 75 centimeter. Maar nog heel veel sterretjes te gaan en dan wordt het vanzelf een gangbaar formaat. Hoe groot dat weet ik nog niet, maar in ieder geval een formaat waar je lekker onder kunt kruipen.

 
 
Inmiddels is er nog een 1 bijgekomen. Bij deze quilt is officieel mijn eerste klos aurifilgaren op.
 
 
Dat betekend dat ik al 1000 meter garen heb gebruikt in de quilts die ik heb gemaakt of aan het maken ben. Daar maar niet te veel bij stil staan.

Dus de komende tijd zit ik met mijn gedachten bij de sterren. En natuurlijk bij de gezinsuitbreiding.

K-WIL-T ze

groetjes Henriette

3 opmerkingen:

  1. als eerste: gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! begrijpelijk dan dat er minder uit je handen komt en je sneller moe bent ;0) mooie sterren! ik heb ook net een sterrenquiltje af, erg leuk om te doen! succes :0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou gefeliciteerd! Wat een verrassing, geniet ervan. Enne mooie sterren hoor, echt super,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk ... gefeliciteerd !!! Spannend hoor !

    BeantwoordenVerwijderen