woensdag 9 januari 2013

Wat een drukte...

Het nieuwe jaar is alweer een week oud. Toch voor iedereen nog een bijzonder creatief en inspirerend jaar gewenst. Er is hier weer een week gewerkt na de vakantie.
De eerste week van de kerstvakantie was op en top rust, voldoende tijd om veel te quilten.  De 2 weken erna zijn omgevlogen en zijn we alweer bijna een week aan het werk. terug in het ritme en het dagelijks leven. Heerlijk, maar de drukte is nog niet voorbij.

Ik had bedacht dat de muren in huis wel een verfje konden gebruiken. Na ruim 6 jaar met kleine kinderen in huis kon je niet meer om de vlekken heen kijken. De verf die ik mooi vond, was niet op voorraad. Door de feestdagen werd de verf pas na Nieuwjaar geleverd. Dat verklaard ook de rustige eerste vakantieweek en de drukte nu. Er moet tussen het werk en de aardappels ook nog een likje verf op de muur gezet worden.

Nu even tijd gevonden om een blokje te schrijven. Stiekem heb ik gewoon geen werkje klaar liggen. Ik moet weer blokjes voor de hobo tekenen en snijden, ik moet weer onderdelen maken voor het middenstuk van de Burnt .

Wat is er in de tussentijd allemaal gedaan op quiltgebied.

Om te beginnen de vorderingen van de bloemenvaas, wat het middenstuk van de op de Burnt quilt ge├»nspireerde quilt moet worden. De vaas is van de Phebe Quilt, maar dan zonder de schaapjes en de poppetjes. Ik heb inmiddels het rechtse gedeelte klaar.Het denkwerk voor de eerste rand eromheen is al begonnen, maar iets concreets kan ik er nog niet over zeggen.

De kerstsok heeft een maatje gekregen. Vlak voor oudjaar was de sok klaar en heeft nog een paar dagen kunnen hangen. Een mooi stel samen.

Nieuwe blokjes van de Hobo quilt

Danger

Hold  your tongue

Bad tempered man

Bread

Hit the road fast

Ik ben in de vakantie nog op pad geweest voor stof voor de sashings. Ik kon helaas niets vinden. Ik wil nu ik de helft van de blokken af heb ook de sashing hebben. Ik kan dan beter bepalen welke kleuren ik in de blokken vaker moet gaan gebruiken. Ik wil een stoere woven of brushed woven stof, maar die zijn niet zo makkelijk te vinden. Ook de kleur vind ik lastig. Er zitten zoveel kleuren/dessins in de blokken dat ik nog geen passende stof heb gevonden. Ik denk aan een (licht) blauwe of bruine sashing, maar maak pas een keuze als ik ook het goede stofje erbij gevonden heb.

Ja en toen was de batterij van het fototoestel leeg.
Wat er was nog meer om te laten zien. Het grootste nieuws is toch wel dat Leannes House af is. Nou ja de Top is af. Hierover in een volgend blokje meer, want dit verdiend een eigen blokje.
En de vorderingen van het quilten van Liberty Fields. Het middenstuk is af, dat wil zeggen de bloemsterren en de kaders eromheen. Ook dat moet dus nog maar even wachten.
Stof genoeg om snel weer een berichtje te plaatsen.

Groetjes Henriette

2 opmerkingen:

  1. Je hebt in elk geval niet stil gezeten. wat zijn die sokjes leuk !!
    Je bloemenvaas mag er ook zeker zijn, net als je hobo blokjes.

    BeantwoordenVerwijderen