zondag 10 april 2016

Achterkant of voorkant...

Voor de top van de Lentelien heb ik een mooi bijpassende achterkant gemaakt. Een leuke weddingring in het midden met een rand eromheen. Zo is een voorkant een achterkant en een achterkant een voorkant.De maten van de achterkant zijn afgeleid van de maten van de voorkant. Door heel nauwkeurig te dubbelen komt straks het quiltpatroon ook mooi uit op de achterkant. Dat is in ieder geval de bedoeling.

Dat dubbelen was nog wel een karweitje hoor. Het moest nu natuurlijk wel heel mooi recht liggen. Ik ben vanuit het midden eerst de hoekpunten van de blokken aan de voorkant gaan vastspelden op de hoeken van de achterkant.

Zorgen dat alles glad blijft zitten. Het patroon van de Weddingring wijkt qua maat iets af, maar het is aardig gelukt.

Daarna pas spannen. Ik kon een kant vastplakken aan de tafel de andere kant klemmen tussen de tafel en de stoel. Door gebruik te maken van een speciale mat kon ik toch nog gebruik maken van de microstick.

Ik moet zegen dat werkte best fijn. Niet op de knieƫn op de grond, geen pijn in de rug.
Het zit misschien iets minder strak dan ik graag zou willen. maar met quilten komt dat vast goed. Deze manier van dubbelen werkt prima voor een iets kleinere quilt. Een maximale maat van 2 meter, want zo lang is mijn tafel.

Ik ga alleen de witte gedeelten quilten. Simpel maar doeltreffend, het patroon komt erg mooi omhoog en tevens lijken er cirkels te ontstaan.


Het blijft een leuke frisse quilt en met het mooie weer van vandaag, krijg ik alleen maar meer zin om deze af te werken.

K-Wil-T ze
groetjes Henriette


3 opmerkingen:

 1. Wat een lieve lentekleuren! En wat knap dat je de voor- en achterkant zo precies op elkaar krijgt dat het quiltpatroon voor beide kanten goed uit gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk een quilt aan beide kanten, het lijkt me heel lastig om ze goed op elkaar te krijgen en een patroon te vinden dat bij beide past. Succes met quilten.
  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig!! Ik vind het best knap dat de twee kanten zo goed op elkaar passen. Ik twijfel er niet aan dat de quilt straks ook veel met de achterkant naar voren zal liggen want die is echt super mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen