vrijdag 30 oktober 2015

Men neme...

Men neme een vriendin die vraagt of je zin hebt om mee te gaan naar een Workshop Broderie Perse en een show and tell van Bettie Prins. Bettie geeft de workshop naar aanleiding van haar quilt de daisies, waarvan zij het patroon heeft uitgebracht.
Een gezellig dagje weg met een vriendin, nieuwe techniek leren ( broderie perse) en een show and tell, daar had ik wel oren naar.

Men neme dan de zoektocht naar de daisies van Bettie en de oorsprong van haar quilt. Dan kom je bij de foto's van het origineel.


Wat is dit een bijzonder mooie quilt. Mag je het eigenlijk wel een quilt noemen, want is eigenlijk alleen een top.
Ook geïnspireerd door deze quilttop, kon het niet uitblijven. Het begin is al gemaakt

Men neme een maagdelijk witte lap van 110 bij 130. En ben begonnen met rasteren. Eerst het papier. en daarna de lap.


Op deze manier kan ik beter de verhoudingen en plaats van de applicaties bepalen.

Men neme een applicatie waarmee je gaat beginnen waarmee de maagdelijk witte lap ineens niet meer helemaal wit is. Oei wat is dit eng. Achterkant is nog niet weggeknipt dus herkan er nog af.


Door ervaring van nu gaat de volgende applicatie eerst met papier erop gelegd worden om nog beter te kunnen de plaats en vorm te bepalen. Er moeten nog wat meer rode bloemen in het midden, maar voor mijn gevoel kan ik dat beter bepalen als het wat meer is ingekaderd door de bloemen eromheen.

Men neme voor de makkelijk pak een aantal lapjes voor de rand en dan zijn er ook al een aantal blokjes voor de rand klaar.


 Men neme in het origineel voor lief dat de blokjes imperfect zijn. Elk blokje word door mij met de hand getekend en zijn dus verre van perfect van vorm. Hiermee ontstaat de perfecte imperfectie



Men neme de afweging hoe de Broderie perse te gaan doen. Met vliesofix krijg ik een plank van een deken ben ik bang. In het middenstuk zit nogal wat. Ik ga de applicaties needle turnen.


Uiteindelijk tot de conclusie komend dat ik een nieuw project gestart ben. Wat betreft die nieuwe techniek? Ach een dagje uit met een vriendin en de show and tell was ook al voldoende om in te schrijven.

K-Wil-T ze

groetjes Henriette


3 opmerkingen:

  1. Je hebt heel wat inspiratie opgedaan . Leuk bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH KEPADA AKI NAWE BERKAT BANTUANNNYA SEMUA HUTANG HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARAN SAYA SUDAH BISA BUKA TOKO SENDIRI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN AKI YG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA KEPADA SAYA DAN ALHAMDULILLAH ITU BENER2 TERBUKTI TEMBUS..BAGI ANDA YG INGIN SEPERTI SAYA DAN YANG SANGAT MEMERLUKAN ANGKA RITUAL 2D 3D 4D YANG DIJAMIN 100% TEMBUS SILAHKAN HUBUNGI AKI NAWE DI 085-218-379-259

    BeantwoordenVerwijderen