vrijdag 3 oktober 2014

Tijd...

Voor ik het weet is  een dag, week of maand voorbij. Gequilt wordt hier nog wel, maar het gaat allemaal niet meer zo snel als ik graag zou willen. De tijd wordt ook in beslag genomen door andere broodnodige zaken. Een blogje schrijven wordt dan al snel naar de achtergrond geschoven. Nou vind ik mijn blog ook vooral leuk om zelf terug te kunnen kijken hoe mijn quilts vorderen. Het wordt dus wel weer tijd voor een up-date.

De Burnt quilt. Ik had tegen mezelf gezegd dat deze met het herfstvakantie toch wel klaar moest kunnen zijn. NOu dat is nog twee weken maar dan gaat dat toch nog niet helemaal lukken. Kijk tot zover ben ik nu


Ik moet nog 12 sterren maken en 12 blokjes appliqueren. Het wordt inmiddels wel een quilt van formaat. Ik mot echt de vloer vrij maken om de top neer te kunnen leggen. Dat wordt een zware quilt voor in de quiltring. Misschien maar eens oriënteren op een andere vulling dan katoen. Wol of Zijde schijnen een stuk lichter te zijn, maar ik heb daar nog niet mee gewerkt. Achterkant en afsluitende rand liggen al te wachten.
De sterren zijn al voorbereid en liggen dus voor de pak.

Ik moest de sterren wel voorbereiden want de bak met stofjes werd de laatste weken al weer geplunderd voor een nieuw "snel" tussendoor project. Dit is de Sidmouth Quilt.

 
Een beetje aan rommelen. Niet alles is even groot, niet te nauwkeurig kijken naar de kleuren. Dat valt toch nog vies tegen. Ik ben te behoudend. Goed project om dat los te kunnen gaan laten.
Een machine project met stofjes uit eigen kast die redelijk makkelijk te maken is.. Stofjes waarvan ik het niet erg vind dat ze opgaan, gecombineerd met stofjes die toch wel erg leuk zijn. Zo slinken de voorraadjes nog een beetje. Tot zover ben ik gevorderd. Tja eigenlijk zeggen dat je tijd te kort komt maar toch weer iets nieuws beginnen.



In een ander hoekje van de kamer liggen de sterretjes nog. Hier wordt nog aan gequilt . Het is voor ongeveer de helft af. Elke dag een paar draadjes schiet toch nog best op. Maar ja die tijd voor een paar draadjes.


Genoeg te doen, Tijd maken en de dingen nu echt gaan afwerken.

Hopelijk heb ik snel weer tijd voor een blogje met een update van de verschillende projecten.

K-Wil-T ze

groetjes Henriëtte

3 opmerkingen:

  1. Tijd willen we allemaal wel wat extra van! Wat wordt jou burnt ook prachtig, en wat is het toch een leuke quilt om aan te werken! Ik word er helemaal happy van om hem zo bij jou te zien. Succes met de laatste loodjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterende projectenheb je onder handen. Voor mij spant de burnt quilt de kroon. Een plaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke projecten. Wol is inderdaad veel lichter dan katoen en het doorquilten gaat super fijn.

    BeantwoordenVerwijderen