zondag 21 februari 2016

The Burnt is een AFFO...

Werden er vorige week nog repen gesneden voor de binding.


Zo werden vanmorgen de laatste steekjes gezet aan aan de binding en daarmee is het dan officieel. De Burnt is af. Nou ja vooruit het label moet er nog op, maar dat mag geen naam hebben.

In deze week moest er nog wel wat gedaan worden. De laatste rand met driehoeken moest nog gequilt worden. Het was misschien wat overmoedig om dat in een week klaar te krijgen. Ik heb nu dan ook zere vingers. Het fijne van de binding er al aanzetten is dat je zo tussendoor ook alvast wat kunt omzomen. Ik vind dat toch altijd nog wel een taaie klus.

Na een korte foto sessie vanmorgen, hangend aan de kast. Goh wat is deze dan nog mooier dan plat op de grond. Oh wat vind ik het toch altijd moeilijk om de juiste kleuren te vangen op de foto.


En op de plek waar deze beauty mag komen liggen.


Zit hij nu in de wasmachine. Lekker fris en schoon worden want na zolang in de handen geweest te zijn is dat wel nodig.

Dat in de wasmachine is nog wel een dingetje. Voor de applicaties heb ik gewerkt met het zijdegaren van Yli. Fantastisch om mee te werken het garen verdwijnt helemaal in de stof, maar tijdens het quilten merkte ik al dat het op een aantal plekjes aan het loslaten was. Ik heb dus alles nog eens goed gecontroleerd en nu maar hopen dat het goed blijft gaan.
Ik ben voor appliceren wel overgestapt op aurifill garen (de oranje klosjes). 

Nog even wat feiten op een rij
start: november 2012
klaar: februari 2016
grootte : 215 cm x 250 cm
Middenstuk is de vaas van de Phebe (ook van Di Ford), de rand is van Oh dear ms Tompkins.

Even genieten van deze en dan kan van de week de volgende gedubbeld worden. Dat wordt de Stella. Gelukkig is die niet zo groot.

K-Wil-T ze

groetjes Henriette

donderdag 11 februari 2016

Top Lentelien klaar...

Een van de doelen die ik me in de carnavalsvakantie had gesteld was de top van deze quilt klaar te hebben.

De carnaval is hier aan de deur voorbij gegaan. Letterlijk, de wagens komen meerdere keren per dag voorbij met de jeugd die weer naar een ander dorp gaan om daar verder feest te vieren. Maar ons vind je niet tussen de de verkleedde, hossende menigte.

Geveld door een lichte griep, gelukkig niet ziek genoeg om helemaal onder een dekentje op de bank te liggen kon ik toch nog wat steekjes zetten.

Gisterenavond werden dus de laatste steekjes gezet.


Voor de oplettende lezer en kijker. Ja het zwarte blokje zit er nog in. 
Te bang dat ik het andere blokje er niet mooi in kreeg met 8 puntjes die bij elkaar komen. De andere reden was ook dat anders de quilt wat fletser, afgezwakt werd naar mijn idee.

Een close up van de toch wel erg leuke blokjes.


Nu mag de top op de te quilten tops stapel. De turnt loopt nu toch echt op z'n eindje. Dan is de Stella aan de beurt en dan mag deze. Gelukkig maar dat de andere projecten niet in een eindfase zitten, want dat quilten is toch ook een heleboel werk.

donderdag 4 februari 2016

Lentelien...

Mijn top van de jaren 30 stofjes is tot zover gevorderd. Twee helften die nog aan elkaar moeten en dan de rand opvullen.

Ik vind hem helemaal leuk worden en een vrolijke lente - zomerquilt. De naam is bij deze dan ook gekozen deze quilt gaat Lentelien heten.

Maar er is nog een hobbeltje te nemen, of niet...

Bij het neerleggen van de 2 helften sprong me wat in het oog. Zien jullie het ook?


Er zit 1 zwart blok in, een alleraardigst stofje. Helemaal in de sfeer van de jaren 30 stofjes. Normaal doe ik niet zo moeilijk over gekke stofjes en kleurtjes bij elkaar stoppen, maar dit springt er toch wel erg uit. Of vinden jullie dat wel meevallen?

Kijk, ik heb nog 1 blok over die ik per ongeluk te veel heb gemaakt. Als ik die op de plek van de zwarte leg is dat toch wel een heel ander gezicht.

Als ik het zwarte blok zou gaan vervangen, hoe pak ik dat het beste aan? Ik ben bang dat mijn naadjes gaan loslaten, puntjes niet meer mooi bij elkaar komen en alle andere nachtmerries die een quiltster kan overkomen.

de vragen spoken door mijn hoofd
Laat ik het blok zitten?
Ga ik het vervangen?
Hoe pak ik dat aan?
Zijn mijn naden daarna nog wel sterk genoeg?

Wat zouden jullie doen en hoe zou je het aanpakken?